Incalzitoare de terasa Cum să te bucuri de terasa și în zilele reci

Cu temperaturile scăzute și zilele mai scurte, petrecerea timpului pe terasă poate părea o provocare în timpul sezonului rece. Totuși, există o soluție surprinzătoare care vă permite să vă bucurați de confortul exterior chiar și în cele mai friguroase zile – incalzitor de terasa.

Statisticile recente arată că utilizarea incalzitoarelor de terasa a crescut cu 50% în ultimii ani, iar acest lucru nu este deloc surprinzător. Aceste dispozitive inovatoare oferă o sursă eficientă de căldură pentru zonele exterioare, permițându-vă să vă relaxați și să socializați în aer liber chiar și atunci când temperatura scade.

Indiferent dacă sunteți proprietar de restaurant sau pur și simplu doriți să creați un spațiu confortabil pe terasa casei dumneavoastră, incalzitoarele de terasa sunt alegerea ideală pentru a face fața sezonului rece. În acest articol, vom explora importanța incalzitoarelor de terasa pentru confortul exterior și vom discuta despre utilizările populare ale acestor dispozitive versatile.

Incalzitoarele de terasa sunt alegerea ideală.

Diferența între incalzitoare terasa pe gaz și pe peleti

Avantajele și dezavantajele incalzitoarelor de terasa pe gaz

Când vine vorba de încălzirea unei terase, există două opțiuni populare: incalzitoarele terasa gaz și cele pe peleti. Fiecare dintre ele are propriile avantaje și dezavantaje, iar alegerea potrivită depinde de nevoile și preferințele tale.

Avantajele incalzitoarelor de terasa pe gaz

Incalzitoare terasa Umbrella Negru pe gaz – comanda aici:

Avantajele și dezavantajele incalzitoarelor de terasa pe gaz

Incalzitoarele de terasă pe bază de gaz sunt o opțiune populară pentru a oferi căldură în aer liber. Acestea au câteva avantaje semnificative:

 • Eficiență termică ridicată: Incalzitoarele de terasă pe gaz generează căldură instantaneu, permițându-vă să vă bucurați rapid de confortul termic. Acestea pot încălzi eficient o zonă mare, asigurând o temperatură plăcută în jurul mesei sau în zona de relaxare.

 • Control ajustabil al temperaturii: Un alt avantaj al incalzitoarelor pe gaz este posibilitatea de a regla temperatura în funcție de preferințe. Aceasta înseamnă că puteți adapta nivelul căldurii la condițiile meteo sau cerințele specifice ale evenimentului.

 • Aspect estetic: Incalzitoarele terasei pe bază de gaz adaugă un aspect elegant și sofisticat spațiului exterior. Ele pot fi disponibile în diferite stiluri și culori pentru a se potrivi cu designul general al terasei dvs.

Incalzitoare terasa pe gaz Umbrella Alb BS

UMBRELLA ALB BS – GAZ (BUTELIE) REGULATOR – comanda aici:

Cu toate acestea, există și câteva dezavantaje asociate cu utilizarea incalzitoarelor terasei pe bază de gaz:

 • Costurile inițiale mai ridicate: Comparativ cu alte tipuri de incalzitoare, cele pe gaz pot avea un preț inițial mai mare. Aceasta se datorează instalării necesare a rezervorului de gaz și a sistemului de alimentare cu combustibil.

 • Necesitatea stocării și înlocuirii buteliilor: Incalzitoarele pe bază de gaz necesită utilizarea buteliilor sau conectarea la o sursă principală de gaz. Acest lucru poate necesita stocarea suplimentară a buteliilor și înlocuirea lor periodică pentru a asigura funcționarea continuă.

Cel mai mic preț pentru incalzitoare terasa în România

Gama de prețuri disponibile pe piață

Când vine vorba de achiziționarea unui incalzitor de terasă, una dintre cele mai importante aspecte este prețul. Fiecare client își dorește să găsească o opțiune care să se potrivească bugetului său și, desigur, să ofere o valoare excelentă pentru bani. Pe piața din România există o gamă variată de prețuri pentru incalzitoarele de terasă, astfel încât fiecare persoană poate găsi ceva potrivit.

Există opțiuni mai accesibile ca preț, cum ar fi incalzitoarele electrice sau pe gaz. Acestea pot avea un cost inițial mai mic și sunt ușor de instalat și utilizat. De asemenea, aceste tipuri de incalzitoare nu necesită întreținere complexe sau combustibili scumpi.

Pe partea superioară a gamei de preț se află incalzitoarele pe gaz cu flacără deschisă sau peleti. Acestea pot fi puțin mai scumpe la achiziție și necesită unele costuri suplimentare pentru întreținere și combustibil. Cu toate acestea, ele oferă o putere termică mare și sunt ideale pentru spațiile mari sau restaurantele în aer liber.

Incalzitoare terasa accesibile pentru orice buget

Dacă ești în căutarea unui incalzitor de terasă care să se încadreze într-un buget mai restrâns, există opțiuni disponibile și pentru tine. Incalzitoarele electrice sunt printre cele mai accesibile variante de pe piață. Acestea pot fi achiziționate la prețuri rezonabile și oferă o soluție eficientă pentru a vă menține terasa confortabilă chiar și în serile mai răcoroase.

Incalzitoare terasa accesibile pentru orice buget

Un alt aspect important de luat în considerare atunci când cauți un incalzitor de terasă cu un preț mic este consumul energetic. Optează pentru modele care oferă o eficiență ridicată și nu consuma foarte mult curent electric. Astfel, vei putea economisi bani pe termen lung.

Cum să găsești cele mai bune oferte pentru incalzitoarele terasă

Pentru a găsi cele mai bune oferte pentru incalzitoarele de terasă, este important să faci o cercetare amanunțită. Iată câteva sfaturi utile:

 1. Compară prețurile: Verificarea diferitelor magazine online sau fizice te poate ajuta să compari prețurile și să găsești cea mai bună ofertǎ.

 2. Cautǎ reduceri sau promoţii: Multe magazine oferǎ reduceri periodice sau promoţii speciale, asigurǎ-te cǎ profiţi de ele.

Caracteristici speciale ale incalzitoarelor terasa gaz și pe peleti

Eficiența energetică a incalzitoarelor pe gaz

Incalzitoarele de terasă alimentate cu gaz sunt cunoscute pentru eficiența lor energetică. Acestea folosesc combustibilul gazos pentru a genera căldură instantanee, oferind un nivel ridicat de confort termic într-un timp scurt. Datorită acestei eficiențe, incalzitoarele de terasă pe bază de gaz sunt ideale pentru utilizarea în zone deschise sau spații exterioare.

Un avantaj major al acestor incalzitoare este faptul că pot fi controlate cu ușurință prin intermediul unui regulator de temperatură. Acest lucru permite ajustarea nivelului de căldură în funcție de preferințele individuale sau condițiile meteo exterioare. Astfel, utilizatorii pot economisi energie și bani prin reglarea eficientă a temperaturii.

Simplitatea utilizării incalzitorului electric

Dacă doriți să evitați utilizarea combustibililor fosili sau dacă aveți restricții privind instalarea unei surse alternative de gaze naturale, incalzitoarele electrice reprezintă o opțiune excelentă pentru încălzirea terasei dvs. Ele sunt extrem de ușor de utilizat și nu necesită o sursă externă de combustibil.

Incalzitoarele electrice au adesea un design compact și portabil, ceea ce le face ușor de instalat și de mutat în funcție de nevoile dvs. Acestea nu necesită ventilație suplimentară sau conducte de evacuare a gazelor reziduale, ceea ce reduce costurile și complicatiile asociate cu instalarea lor.

Durabilitatea componentelor cheie ale fiecărui tip de încălzitor

Atunci când investiți într-un incalzitor pentru terasă, durabilitatea este un aspect important de luat în considerare. Atât incalzitoarele pe bază de gaz, cât și cele electrice sunt construite folosind componente cheie durabile care pot rezista la condiții exterioare variabile.

Incalzitoarele pe bază de gaz sunt fabricate din materiale rezistente la coroziune și au o construcție robustă pentru a face față influențelor externe. De asemenea, acestea sunt echipate cu sisteme avansate de siguranță pentru a preveni orice incidente nedorite.

Pe de altă parte, incalzitoarele electrice sunt concepute să reziste la intemperii și să ofere o performanță constantă pe termen lung. Componentele lor interne sunt proiectate pentru a fi eficiente energetic și durabile, asigurând astfel o utilizare îndelungată fără probleme majore.

Avantajele incalzitoarelor terasa gaz față de cele electrice

Unul dintre principalele avantaje ale incalzitoarelor de terasă pe bază de gaz este puterea lor mare de încălzire. Acestea utilizează gaze naturale sau propan pentru a produce căldură intensă, permițându-vă să vă bucurați de o terasă caldă chiar și în cele mai reci zile ale anului.

Comparativ cu incalzitoarele electrice, care pot fi mai puțin eficiente în termeni de putere termică, incalzitoarele pe bază de gaz oferă o încălzire rapidă și uniform distribuita. Astfel, puteți crea un mediu confortabil și plin de căldură pentru dumneavoastră și invitații dumneavoastră.

De asemenea, aceste tipuri de incalzitoare sunt considerate mai prietenoase cu mediul înconjurat. Gazele naturale și propanul sunt surse energetice relativ curate, comparativ cu energia electrica care poate proveni din surse poluante precum centralele termice pe cărbune.

Pe lângǎ aceste avantaje principale, existǎ și alte beneficii ale incalzitoarelor de terasa gaz față de cele electrice:

Puterea mare de încălzire a unui încălzitor pe bază de gaze naturale sau propan:

 • Incalzitoarele terasa gaz oferǎ o putere termicǎ ridicatǎ, permițându-vǎ sǎ vǎ bucurați de o terasă caldă chiar și în cele mai friguroase zile.

 • Acestea pot acoperi o suprafață mai mare decât incalzitoarele electrice, asigurând căldură pentru toți cei prezenți.

Avantajele incalzitoarelor de terasa pe peleti

Terasele și spațiile exterioare au devenit extensii ale zonelor noastre de locuit, mai ales în perioadele mai reci. Cu popularitatea crescută a teraselor, cererea pentru soluții eficiente de încălzire a crescut și ea.

 

Avantajele incalzitoarelor de terasa pe peleti

INCALZITOR PE PELETI CORTEN – comanda aici:

 

Printre numeroasele opțiuni disponibile, încălzitoarele de terasă pe peleti se disting prin mai multe avantaje:

 1. Eco-friendly: Peleții sunt realizați din așchii de lemn comprimate și alte materiale reziduale din lemn. Aceștia ard într-un mod curat, cu producție minimă de cenușă și eliberează mai puțini poluanți comparativ cu lemnul tradițional sau cărbunele. Acest lucru face încălzitoarele pe peleti o opțiune mai ecologică.
 2. Cost-eficient: În multe regiuni, peleții sunt mai ieftini decât electricitatea, propanul sau gazul natural. Mai mult, oferă o încălzire constantă la o fracțiune din cost, făcându-le o soluție rentabilă pentru încălzirea exterioară.
 3. Căldură Constantă: Încălzitoarele pe peleti oferă un randament termic constant și stabil. Sistemul de alimentare cu peleți garantează o alimentare continuă cu combustibil, eliminând variațiile de temperatură pe care le-ai putea experimenta cu alte tipuri de încălzitoare.
 4. Ușurință în Utilizare: Modelele moderne de încălzitoare pe peleti vin cu comenzi prietenoase pentru utilizator. Unele modele oferă chiar telecomenzi sau compatibilitate cu smartphone-uri, permițându-vă să ajustați setările de căldură fără a vă deplasa.
 5. Estetic Plăcut: Spre deosebire de buteliile voluminoase cu propan sau încălzitoarele electrice cu elemente expuse, încălzitoarele pe peleti au adesea un design atractiv care poate complementa estetica spațiului dvs. exterior.
 6. Siguranță în Utilizare: Aceste încălzitoare vin cu funcții de siguranță, precum oprirea automată în cazul înclinării. Designul închis asigură și faptul că părțile fierbinți sunt inaccesibile, reducând riscul de arsuri accidentale.
 7. Mentenanță Redusă: Încălzitoarele pe peleti necesită o mentenanță mai redusă comparativ cu opțiunile pe lemn. Nu este nevoie să adăugați în mod constant butuci sau să vă faceți griji cu privire la scânteile care sar.
 8. Compact și Portabil: Multe dintre încălzitoarele de terasă pe peleti sunt concepute având în vedere mobilitatea. Acestea sunt adesea compacte, facilitând depozitarea, și vin cu roți sau mânere pentru o relocare ușoară.

FARO - INCALZITOR PE PELETI

FARO – INCALZITOR PE PELETI – comanda aici:

În concluzie, dacă sunteți în căutarea unei soluții ecologice, cost-eficiente și eficiente pentru încălzirea terasei sau a spațiului dvs. exterior, încălzitoarele pe peleti ar putea fi o alegere excelentă. Acestea nu numai că oferă o căldură constantă, dar vin și cu avantaje adiționale în ceea ce privește estetica, siguranța și comoditatea.

Cum să determini necesarul de încălzire pentru terasa ta

Pentru a alege corect un incalzitor pentru terasa ta, este important să determini necesarul de încălzire specific al spațiului tău. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta în acest sens:

 1. Mărimea terasei: Calculează suprafața totală a terasei tale pentru a determina puterea necesară a incalzitorului. Un calcul general este că ai nevoie de aproximativ 1000 BTU (British Thermal Units) per metru pătrat al terasei tale.

Cele mai bune mărci de incalzitoare terasa disponibile pe piața din România

Mărcile renumite de incalzitoare terasa cu o reputație solidă

Când vine vorba de alegerea unui incalzitor pentru terasă, este important să optăm pentru o marcă renumită și cu o reputație solidă. Alegerea unei mărci de încredere ne asigură că vom obține un produs durabil și eficient. În România, există câteva mărci care se evidențiază prin calitatea și performanțele lor remarcabile.

Iată câteva dintre cele mai bune mărci de incalzitoare terasa disponibile pe piața din România:

 • Kratki: Această marcă poloneza este cunoscută pentru producerea de incalzitoare terasă fiabile și eficiente. Produsele Kratki sunt fabricate folosind materiale de înaltă calitate și tehnologii inovatoare, oferind un nivel ridicat de confort termic pe timpul serilor răcoroase.

Opțiuni populare și fiabile pentru incalzitoarele terasă în România

Când vine vorba de opțiunile populare și fiabile pentru incalzitoarele terasă în România, există câteva modele care se bucură de aprecierea clienților.

Iată câteva dintre cele mai populare opțiuni:

 • Incalzitoare pe gaz: Aceste incalzitoare sunt foarte eficiente și pot produce o cantitate mare de căldurǎ instantaneu. Ele sunt ușor de utilizat și pot încǎlzi rapid spațiile exterioare.

 • Incalzitoare pe peleti: Aceste incalzitoare utilizează tehnologia prietenoasa cu mediul pentru a încǎlzi obiectele și corpurile direct, fără a pierde căldura în aer. Ele sunt ideale pentru utilizarea în spații deschise, cum ar fi terasele sau grǎdinile.

 • Incalzitoare electrice: Acestea sunt ușor de instalat și nu necesitǎ combustibili suplimentari. Ele pot fi amplasate oriunde doriți, iar unele modele au chiar funcții suplimentare, cum ar fi iluminarea ambientală sau telecomanda.

Concluzie: Alegerea optimă a incalzitorului terasei tale

În concluzie, atunci când vine vorba despre alegerea unui incalzitor de terasă, trebuie să iei în considerare mai mulți factori. Diferența între incalzitoarele de terasă pe gaz și cele pe peleți este importantă, iar fiecare opțiune are avantajele și dezavantajele sale. Este esențial să ții cont de bugetul disponibil, caracteristicile speciale ale fiecărui tip de incalzitor și preferințele personale.

Dacă vrei o soluție mai economică și ecologică, poți opta pentru un incalzitor de terasă pe peleți. Acestea oferă eficiență termică ridicată și sunt mai prietenoase cu mediul înconjurător. Pe de altă parte, incalzitoarele de terasă pe gaz sunt recunoscute pentru căldura instantanee pe care o furnizează și pot fi mai ușor de utilizat.

Pentru a face cea mai bună alegere pentru nevoile tale, ia în considerare avantajele fiecărui tip de incalzitor, cum ar fi costurile operaționale, puterea termică și ușurința în utilizare. Nu uita să consulți piața din România pentru a găsi cel mai mic preț la incalzitoarele de terasă disponibile.

Întrebări frecvente:

Care este diferența între un incalzitor de terasa pe gaz și unul pe peleți?

Un incalzitor de terasă pe gaz funcționează cu ajutorul unei surse de combustibil lichid, cum ar fi butanul sau propanul. În schimb, un incalzitor de terasă pe peleți utilizează granule de lemn presat ca sursă de căldură.

Care este cea mai bună opțiune pentru o terasă mică?

Dacă ai o terasă mică, un incalzitor de terasa electric poate fi o alegere potrivită. Acestea sunt compacte și ușor de utilizat, oferind suficientă căldură pentru spații mici.

Care este durata medie de viață a unui incalzitor de terasa?

Durata medie de viață a unui incalzitor de terasa poate varia în funcție de calitatea produsului și modul în care este utilizat. Cu toate acestea, majoritatea incalzitoarelor au o durată medie între 5 și 10 ani.

Pot utiliza un incalzitor de terasa în interior?

Nu se recomandă utilizarea unui incalzitor de terasa în interior, decât dacă acest lucru este specific menționat în instrucțiunile producatorului. Incalzitoarele destinate pentru exterior pot produce monoxid de carbon periculos atunci când sunt folosite în spații neventilate.

Cum pot economisi energie cu un incalzitor de terasa?

Pentru a economisi energie cu un incalzitor de terasa, poți încerca să-l utilizezi doar atunci când este necesar și să reglezi temperatura în funcție de nevoile tale. De asemenea, asigură-te că terasa este bine izolată pentru a reține căldura generată de incalzitor.

 

Emil Gocsi

fondator semineesigratare.eu