De ce seminee pe lemne?

de_de_seminee_pe_lemne

De multe ori, cand ma intalnesc cu clientii, sunt intrebat care este opinia mea despre cea mai buna metoda de a incalzi o casa. O intrebare, la care nu e chiar simplu de raspuns. Cum si la alte subiecte opiniile difera si aici gasim multe opinii diferite.

Realitatea este ca nu sunt prea multe alternative din care putem alege. Prima alternativa este incalzirea cu centrala pe gaz, iar al doilea alternativa ar fi incalzirea cu lemne. In afara de aceste doua alternative mai exista incalzirea cu panouri electrice, dar acum nu m-as ocupa cu aceasta alternativa.

de_ce_seminee_pe_lemneOpinia mea legata de aceasta intrebare este urmatoarea: cea mai buna metoda de a incalzi o casa este cea combinata, adica sa aveti si centrala pe gaz, dar si incalzire cu seminee pe lemne.

De ce zic acest lucru?

In primul rand pentru ca si eu personal imi incalzesc casa cu centrala pe gaz combinat cu semineu pe lemne si mi s-a dovedit ca fiind cea mai buna metoda. In plus si seful Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei face tot asa.
De ce e bine sa avem si gaz si incalzire cu seminee pe lemne?

Ca sa primim raspuns la intrebarea de mai sus, haideti sa vedem prima data, care este situatia in care avem o singura metoda de incalzire.

Sa zicem ca avem incalzire numai pe gaz. Nu stiu daca ati patit-o deja, dar cateodata se ia curentul. Ceea ce inseamna, ca adio incalzire. Iar cateodata (mai rar intradevar) se opreste si gazul, din cauza unor lucrari. Si iarasi nu avem incalzire. Iar daca ne uitam la situatia din Ucraina, vedem o alta posibilitate de a fi oprit gazul. Si inca n-am zis nimica de lipsa placerii de a sta in fata unui semineu pe lemne in serile friguroase de iarna.

Daca ne uitam putin la a optiunea de a incalzi numai cu seminee pe lemne, observam, ca nici asta nu e cea mai buna solutie. Si va zic numai doua exemple aici.

Problema, in cazul in care va incalziti numai cu seminee pe lemne si nu aveti alternativa, apare in fiecare dimineata de iarna, deoarece trebuie sa va treziti inainte de familie, ca sa aprindeti focul. Iar in al doilea caz problema apare, cand trebuie sa plecati pentru cateva zile, deoarece cand va intoarceti, gasiti casa rece.

Deci, vedem, ca nici metoda de incalzire cu gaz, nici metoda cu incalzire cu seminee pe lemne separat unul fata de cealalalt nu e o solutie viabila. De aceea, daca cautati cea mai buna solutie de incalzire, recomandarea mea e sa aveti incalzire centrala pe gaz, dar sa aveti neaparat si un semineu pe lemne, ca si alternativa de incalzire. Aici iarasi se pune intrebarea: semineul sa fie simplu sau sa fie semineu termocamin? Revin la acest subiect intr-un articol viitor.

Deocamdata va multumesc pentru atentie si va doresc o zi superba.

Cu stima,

Emil Gocsi

tot_ce_trebuie_sa_stiti_despre_seminee_transparent_mic_300

Inscrie-te si descarca Instantaneu Ghidul nostru Gratuit!

Inscrie-te cu adresa de email si descarca ghidul gratuit "Tot ce trebuie sa stiti despre seminee"

Verifica email-ul pentru confirmare!

Tags

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

top
descarca_banner

Descarca ghidul gratuit "Tot ce trebuie sa stiti despre seminee"

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

V-ati inregistrat cu succes!

UA-62543033-1